5/16/2010 10:04:00 μ.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ : ΓΚΡΕΜΙΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

16 Μαΐου, 2010
ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 2η Αγωνιστική

ΓΚΡΕΜΙΟ 1 - 2 ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ
Ράλφ 5'
Σόουζα 64'
Μάηλσον 75'
ΣΧΟΛΙΑ
Σημαντική νίκη πήρε η Κορίνθιανς μέσα στο Πόρτο Αλέγκρε απέναντι στην υπολογίσιμη Γκρέμιο. Η Κορίνθιανς χωρίς τον Ρονάλντο αλλα το θηρίο Σοουζα στην επίθεση, προηγήθηκε γρήγορα μετα απο εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ράλφ. Σε ενα άχαρο παιχνίδι σωρίς πολλές ευκαρίες η Κορίνθιανς σχετικά άνετα κράτησε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Η Γκρέμιο με πιο κινητικό παίχτη τον Ζόηλσον, ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλα ήρθε το 0-2 στο 64' μετα απο τραγικό λάθος τερματοφύλακα και αμυντικών σε σέντρα του Ντεντίνιο, ο Σόουζα σε κενή εστία δεν ειχε πρόβλημα να σκοράρει. Μείωσαν οι γηπεδούχοι με τον αναπληρωματικό Μάηλσον, αλλα δεν κατάφεραν να πιέσουν περισσότερο την καλά στημένη αμυντικά Κορίνθιανς. Πολύ καλοί οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ελίας και ο Ντεντίνιο για την Κορίνθιανς.

5/16/2010 09:55:00 μ.μ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : ΟΥΡΑΚΑΝ - ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

16 Μαΐου, 2010
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 19η Αγωνιστική

ΟΥΡΑΚΑΝ 1 - 2 ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Μερσιέρ 23'
Κορία 78'
Σάντσες 88'
ΣΧΟΛΙΑ
Η Αρχεντίνος ήθελε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της προηγούμενης αγωνιστικής μετα την νίκη της με 4-3 στα τελευταία λεπτά επι της Ιντεπεδιέντε, και το στραβοπάτημα της Εστουδιάντες. Ξεκίνησε επιθετικά το μάτς αλλα λίγο μουδιασμένη η Αρχεντίνος λόγω της σπουδαιότητας του παιχνιδιού, και έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες με τους Σόσα, Καλντερόν. Η Ουρακάν έπαιξε αρκετά καλα και πιέζε την Αρχεντίνος που περίμενε να βγεί στην αντεπίθεση. Το γκόλ τελικά ήρθε για την Αρχεντίνος και αφού ειχαν έρθει τα νέα απο το Σάντα Φε οτι η Εστουδιάντες ειχε προηγηθεί, με τον Μερσιέρ μετα απο φάση διαρκείας και κεφαλιά. Ο τερματοφύλακας Μονσόν με αρκετές καλές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο. Το μάτς συνεχίστηκε σε εναν μέτριο ρυθμό με την Αρχεντίνος συντηρητική να κρατάει το αποτέλεσμα χωρίς μεγάλα προβλήματα, και με αριθμητικό πλεονέκτημα μετα απο κόκκινη κάρτα στον Γκόλτζ. Στο 78' μετα απο κεφαλιά του Καλντερόν στο δοκάρι και άστοχη έξοδο του Μονσόν, ήρθε στην επαναφορά ο Κορία να σκοράρει το δέυτερο γκόλ που "κλείδωσε" το ματς. Η Ουρακάν μείωσε και τελικά η Αρχεντίνος κατέκτησε το πρωτάθλημα εν μέσω πανυγηρισμων και επεισοδίων των οπαδών με την αστυνομία. Ξεχώρισε ο βετεράνος 39χρονος φόρ Καλντερόν, ο Ισμαελ Σόσα και οι Όμπερμαν, Ορτιγκόσα στη μεσαία γραμμή.

5/16/2010 01:24:00 π.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ - ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ

15 Μαΐου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, Λιγκίγια, Ημιτελικά, Επαναληπτικός
ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ 7 - 1 ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ
Άρτσε 1'
Ρέυ 4' (πεν.)
Κιντέρο 12'
Περάλτα 15', 50', 81'
Εστράδα 49'
Βουόσο 88' (πεν.)
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 3 - 3
ΣΧΟΛΙΑ
Καταιγιστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με 4 γκόλ στα πρώτα 15 λεπτά. Στο πρώτο λεπτό με κεφαλιά ο μέσος Άρτσε εκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει ο Ρέυ με πέναλτι που κέρδισε ο δαιμόνιος Δρογκέτ στο 4'. Δύο γκόλ σε διάστημα δύο λεπτών για την Σάντος, με μπαλιά διαβήτη του Περάλτα ο Κιντέρο βγήκε τετατέτ με τον τερματοφύλακα και άνετα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο Περάλτα μετα απο σούτ στο δοκάρι του Άρτσε σκόραρε στην επαναφορά σε κενή εστία. Στη συνέχεια ο Κιντέρο εχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει το μάτς αλλα ηταν πολύ άστοχος. Στο δεύτερο ημίχρονο επανάληψη του σκηνικού με τα γρήγορα γκολ αυτή τη φορά μόνο για τους γηπεδούχους, η Σάντος μέσα σε δύο λεπτά πέτυχε άλλα δυο γκόλ καρμπόν με διαγώνια πλασέ στην γωνία, Εστράδα και Περάλτα οι σκόρερς. Ο Περάλτα θα κάνει τρία τα γκόλ του μετα απο φοβερό συνδυασμό στο 81' ενώ η Μονάρκας ειχε παραδωθεί και ο Βουόσο με πέναλτι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο που στέλνει την Σάντος στον τελικό. Επιθετική πανδαισία απο τους εκρηκτικούς "πράσινους μαχητές" που βρίσκουν την φόρμα τους την κατάλληλη στιγμή.

5/16/2010 12:37:00 π.μ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΗΤ - ΤΙΓΚΡΕ

15 Μαΐου, 2010
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 19η Αγωνιστική

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΗΤ 1 - 5 ΤΙΓΚΡΕ
Πέρες 10'
Σανρομάν 11'
Φοντανέλλο 17'
Πασίνι 37'
Λάτσαρο 44'
Φούνες Μόρι 51'
ΣΧΟΛΙΑ
Συγκίνηση στο Μονουμεντάλ με εκδηλώσεις για το τελευταίο μάτς του Γκαγιάρδο με τη φανέλα της Ρίβερ, οταν και αρνήθηκε στην πρόταση του προέδρου της ομάδας Ντανιέλ Πασσαρέλα να ανανεώσει το συμβόλαιο του για ακόμα έναν χρόνο. Λογικά θα συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο Μέξικο, γιατι ισχυρίζεται οτι ειναι νωρίς για να αποσυρθεί. Στο αγωνιστικό μέρος, η Ρίβερ μετα απο πολύ καιρό προερχόταν απο δύο σερί νικες ενώ η Τίγκρε με 5 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, δεν πήγαινε καθόλου καλα. Τα πράγματα όμως ηταν τελείως διαφορετικά όταν και η Τίγκρε προηγήθηκε 3-0 μέσα σε 7 λεπτά, μετα απο δύο στημένες φάσεις και αδράνεια της άμυνας της Ρίβερ και εναν κεραυνό απο τα 40 μέτρα του δεξιού μπακ Σάνρομάν. Ανορθόδοξη επιθετικά η Ρίβερ με τον Ορτέγκα εκτός τόπου, και τον Μόρι Φούνες ανεπαρκή αν και πέτυχε χατ-τρίκ την προηγούμενη αγωνιστική. Η Τίγκρε συνέχισε να απειλεί με πολύ απλο ποδοσφαιρο στις αντεπιθέσεις και στο 37 μετα απο συνδυασμό για σεμινάριο εγινε το 0-4. Το Βατερλό του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό σουτ του βετεράνου σεντερφόρ Λάτσαρο. Στην επανάληψη με την είσοδο των Μπουονανότε και Ρόχας βελτιώθηκε η εικόνα της Ρίβερ, ήρθε και ενα γρήγορο γκόλ με τον Φούνες Μόρι μετα απο ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της Τίγκρε σε μακρινό σούτ. Έχασαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες με πιο κλασική αυτη του Λούνα σε κενή εστία, αλλα το σκόρ δεν αλλαξε. Ο Γκαγιάρδο δεν έπαιξε ούτε ενα λεπτό τελικά, ο Ορτέγκα μάλλον θα πρέπει να τον ακολουθήσει γιατι μόνο καλό δεν κάνουν με την παρουσία τους, η Ριβερ χρειάζεται ανανέωση και πολύ χρονο για να ξαναγίνει η ιστορική ομάδα των τίτλων. Απρόσμενος ο θρίαμβος για την Τίγκρε τελειώσαν την Κλαουζούρα με μια μεγάλη νίκη.
Στατιστικά