4/25/2010 11:55:00 μ.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΑΜΕΡΙΚΑ - ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ

25 Απριλίου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, 17η Αγωνιστική

ΑΜΕΡΙΚΑ 1 - 0 ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ
Ρέυνα 9'
ΣΧΟΛΙΑ
Η Αμέρικα μόνο με νίκη μπαίνει στην Λιγκίγια, με την Κρουζ Αζούλ να περιμένει στραβοπάτημα της. Η Αμέρικα με δημιουργό τον Μοντενέγκρο και εκτελεστή τον Ρέυνα άνοιξε το σκόρ γρήγορα στο 9ο λεπτό. Η Αμέρικα χωρίς τον Τόνι Λόπες αλλα σε ενα σχήμα με Σαντοβάλ, Μοντενέγκρο και Ρέηνα, χωρίς καθαρόαιμο φόρ δηλαδή φανηκε πιο απειλητική. Μετα το γκόλ έπεσε ο ρυθμός, με τη Σάντος Λαγκούνα ήδη εξασφαλίσμένη την θέση στη Λιγκίγια, με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση και τον φόρ Κιντέρο σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Στο δέυτερο ημίχρονο η Σάντος έπαιξε πιο ελέυθερα και πιο ορθόδοξα με τον Κιντέρος να μετακινείται μπροστά και να μπαίνει αλλαγή και ο βιρτουόζος Λουδουένια, έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει βρίσκοντας μπροστά της ειτε το δοκάρι ειτε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ της Αμέρικα Ναβαρέτε, που αναδείχθηκε σε πολυτιμότερο παίχτη δίνοντας την πρόκριση στην Λιγκίγια στην ομάδα του. Η Αμέρικα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο με αντεπιθέσεις των διασωθέντων Μοντενέγκρο, Ρέυνα. Κακή εμφάνιση με πολλά προβλήματα στην μεσαία γραμμή για την Αμέρικα που θα αντιμετωπίσει την Τολούκα στα προημιτελικά της Λιγκίγια, η Σάντος θα αντιμετωπίσει την Πούμας.


Στατιστικά

4/25/2010 11:16:00 μ.μ.

ΧΙΛΗ : ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ - ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΝΤΑΝΤ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ

25 Απριλίου, 2010
ΧΙΛΗ, ΠΡΙΜΕΡΑ 2010, 13η Αγωνιστική

ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ 1 - 0 ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΝΤΑΝΤ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ
Μιράγιες 12'
ΣΧΟΛΙΑ
Μεγάλο ντέρμπι πρωτοπόρων στη Χιλή, με την Κόλο Κόλο να θέλει νίκη για να ξεπεράσει την "Ού" στην κορυφή, η οποία εχει ενα μάτς λιγότερο. Η Κόλο Κόλο ξεκίνησε χωρίς τον γκολτζή Παρέδες αλλα με επιθετικό "τρίγωνο" τους πολύ γρήγορους Μιράγιες, Τόρες και Μπογάδο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία την ειχε η Ουνιβερσινταντ με τον Ουρουγουανό φόρ Ολιβέρα αλλα στην αντεπίθεση ο Μπογάδο με μια κούρσα ξεπέρασε όλη την αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων και με μπαλιά βρήκε τον Μιράγιες που σκόραρε μεσα σε εξαλλους πανυγηρισμούς. Απέκτησε τον έλεγχο του ματς μετα το γκόλ η Κόλο Κόλο, είχε και αρκετές ευκαιρίες με τον Μιράγιες, ο οποίος αποβλήθηκε στο 38' με απευθείας κόκκινη για τάκλιν, μια αυστηρή απόφαση. Δεν κατάφερε να γίνει απειλητική η Ουνιβερσινταντ στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι με "βράχο" τον Ουρουγουανό στόπερ Σκότι, τα αμυντικά χάφ Μελέντεζ και Σανχουέζα
να κλείνουν τους χώρους και τους Τόρρες, Μπογάδο πολύ απειλητικούς στην αντεπίθεση θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 σε αρκετές περιπτώσεις. Την μεγαλύτερη ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι την έχασαν στο 94ο λεπτό μετα απο σύγχυση στην άμυνα. Μεγάλη νίκη για την Κόλο Κόλο που πέρασε πρώτη, αν και η "Ου" έχει ενα παιχνίδι λιγότερο.


Στατιστικά