5/06/2010 03:54:00 μ.μ.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) - ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ (ΜΕΞΙΚΟ)

5 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, 2η ΦΑΣΗ (16), ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 3 - 1 ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ (ΜΕΞΙΚΟ)
Γκονζάλες 4'
Ντε λα Τόρρε 7'
Μπενίτες 51', 55'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 1-0

5/06/2010 02:16:00 μ.μ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, 7-9 Μαΐου, 2010

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, 7-9 Μαΐου, 2010
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 18η Αγωνιστική
Προτελευταία αγωνιστική και έμειναν δύο ουσιαστικά που κυνηγάν τον τίτλο, Εστουδιάντες και Αρχεντίνος Τζούνιορς, με τις Γοδόη Κρούζ και Ιντεπεδιέντε να ελπίζουν μόνο μαθηματικά μετα τα αποτυχή αποτελέσματα τους το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Η πρωτοπόρος Εστουδιάντες έχει εύκολο έργο εντός με την Ροσάριο Σεντράλ ενώ στο σούπερ ντέρμπι η δέυτερη Αρχεντίνος υποδέχεται την Ιντεπεδιέντε. Μεγάλη η πιθανότητα να κριθεί ο τίτλος με στραβοπάτημα της Αρχεντίνος και νίκη φυσικά της Εστουδιάντες. Η Γοδόη Κρούζ υποδέχεται την Κολόν Σάντα Φέ και θέλει μόνο την νίκη και να ελπίζει σε στραβοπατήματα των δύο πρωτοπόρων. Σε άλλα αξιοσημείωτα μάτς η Χιμνάσια Λα Πλάτα που μάχεται να αποφύγει τα μπαράζ υποβιβασμού παίζει εκτός με την πολύ καλη Νίουελς. Η φορμαρισμένη Ράσινγκ Κλούμπ, που φαίνεται να αποφέυγει τον κίνδυνο, υποδέχεται την Ρίβερ Πλέητ.
Βελέζ Σάρσφιλντ - Τσακαρίτα Τζούνιορς 1
Νιούελς Όλντ Μπόυς - Χιμνάσια Λα Πλάτα 1Χ
Ρασίνγκ Κλούμπ - Ρίβερ Πλέητ 1

Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ιντεπεδιέντε 1

Εστουδιάντες - Ροσάριο Σεντράλ 1

Τίγκρε - Μπάνφιλντ Χ2

Μπόκα Τζούνιορς - Ουρακάν 1
Ατλέτικο Τουκουμάν - Άρσεναλ Χ2

Λανούς - Σάν Λορέντζο 1

Γοδόη Κρούζ - Κολόν Σάντα Φέ 1Χ

Στατιστικά
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 1η Αγωνιστική
Ξεκινάει ο μαραθώνιος του εθνικού πρωταθλήματος Βραζιλίας με, ως συνήθως, απρόβλεπτα αποτελέσματα στην αρχή. Η Φλαμένγκο καλείται να διατηρήσει το τρόπαιο μετα και την δραματική εξέλιξη περσι, οταν και έσπασε το σερί τριών συνεχόμενων τίτλων για την Σάο Πάολο. Συμπεράσματα για την φόρμα των ομάδων μπορεί να βγέι απο την εμφανιση τους στα τοπικά πρωταθλήματα, με την Σάντος πολύ ανεβασμένη όπως και τις Γκρέμιο Πόρτο Αλέγκρε, Μποταφόγκο και βεβαια την εξαιρετική Κρουζέιρο. Σταθερή αξία η Σάο Πάολο. Οι υπόλοιπες διακρίνονται για την ασταθεια τους, αν και πολύ καλες ομάδες όλες. Επιστροφή στα σαλόνια για την Βάσκο Ντα Γκάμα. Στην πρώτη αγωνιστική εχουμε δύο μεγάλα ντέρμπι, την Ιντερνασιονάλ να υποδέχεται την Κρουζέιρο και την Φλαμένγκο να υποδέχεται την Σάο Πάολο. Πιστέυω οτι θα ειναι η χρονιά της Κρουζέιρο με τις Μποταφόγκο και Γκρέμιο να ειναι σταθερά ψηλά.
Μποταφόγκο - Σάντος Χ
Ατλέτικο Γκοινανενσε - Γκρέμιο 2

Παλμέιρας - Βιτόρια 1
Φλαμένγκο - Σάο Πάολο Χ2

Ατλέτικο Μινέιρο - Βάσκο ντα Γκάμα 1Χ

Ιντερνασιονάλ - Κρουζέιρο Χ2
Κορίνθιανς - Ατλέτικο Παραναένσε 1

Σεάρα - Φλουμινένσε 1Χ

Γκουαρανί - Γκοΐας 1

Αβάι - Γκρέμιο Προυδέντε 1Χ

Στατιστικά
ΜΕΞΙΚΟ - ΛΙΓΚΙΓΙΑ, Προημητελικά, επαναληπτικοί
Όλα τα φαβορί στα πρώτα ματς δεν τα πήγαν καλά με εξαίρεση την Τολούκα που γλύτωσε με ισοπαλία. Η Μοντερρέυ η οποία φαίνεται να ειναι σε πτώση δεν νομίζω να τα καταφέρει απέναντι στην πολύ καλη Πατσούκα. Η Σίβας θα δώσει μεγάλη μάχη και μάλλον θα τα καταφέρει να ανατρέψει την διαφορά δύο γκόλ. Επίσης σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε οτι είναι η Σάντος Λαγκούνα που δεν θα έχει πρόβλημα, ενώ Τολούκα και Αμέρικα θα τα δώσουν όλα με ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους. Όλοι οι γηοπεδούχοι εχουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας των συνολικών τερμάτων, τα εκτός έδρας τέρματα δεν μετράνε.
Μοντερρέυ - Πατσούκα (0-1) Χ
Σίβας Γουαδαλαχάρα - Μονάρκας Μορέλια (2-4)
1
Τολούκα - Αμέρικα (2-2) Χ

Πούμας - Σάντος Λαγκούνα
(0-2) Χ2
Στατιστικά
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΠΡΙΜΕΡΑ 2009/10, Τελικός
Τελικός του πρωταθλήματος μεταξύ των νικητών Απερτούρα 2009 και Κλαουζούρα 2010 με μονά ματς. Η Πενιαρόλ η οποία πέρασε σαν τραίνο στην Κλαουζούρα με 14 νίκες και μία ισοπαλία θα συγκρουστεί με την ιστορική Νασιονάλ. Σε περίπτωση που νικήσει η Πενιαρόλ αυτόματα θα ειναι και η πρωταθλήτρια. Σε περίπτωση όμως νίκης της Νασιονάλ, θα ξανασυναντηθούν οι ομάδες σε διπλά ματς.
Πενιαρόλ - Νασιονάλ 1
Στατιστικά
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΑΠΕΡΤΟΥΡΑ 2010, 18η Αγωνιστική
Η Τσέρο Πορτένιο στην κορυφή εχει και ενα μάτς λιγότερο. Ακολουθεί η φορμαρισμένη Γκουαρανί που έχει να πάρει πρωτάθλημα απο το 1984. Η Λιμπερτάδ εχει χάσει πολύ εδαφος ειναι πολύ πίσω πέμπτη. Η Ολίμπια σε πολύ καλή κατάσταση.
Γκουαρανί - Νασιονάλ Ασουνσιόν
Ρούμπιο Νού - Σπορτίβο Τρινιντένσε
Τσέρρο Πορτένιο - Σόλ ντε Αμέρικα

Τακουάρι - Σπορτίβο Λουκένιο

Ολίμπια - Σπόρτ Κολόμπια

Λιμπερτάδ - 3η Φεβρουαρίου

Στατιστικά
ΠΕΡΟΥ - ΤΟΡΝΕΟ ΝΤΕΣΕΝΤΡΑΛΙΖΑΝΤΟ 2010, 13η Αγωνιστική
Στην κορυφή η Σαν Μαρτίν, με την Σέζαρ Βαγιέχο να πέφτει απο την κορυφή. Οι Ουνιβερσιτάριο και Αλιάνζα Λίμα εχουν αρχίσει την αντεπίθεση και ανεβάινουν συνεχώς. Δεν εχει βρεί τα πατηματα της ακόμα η Χουάν Άουριτς.
Ίντι Γκάς - Χουάν Άουριτς
Σπόρτινγκ Κριστάλ - Τόταλ Τσαλάκο

Ουνιβερσιτάριο - Μελγκάρ
Χοσέ Γκάλβες - ΣΝΙ

Σπόρτ Μπόυς - Ουνιβερσινταντ Σαν Μαρτίν
Αλιάνζα Ατλέτικο - Λεόν ντε Ουανούκο

Ουνιβερσιντάντ Σέζαρ Βαγιέχο - Σπόρτ Ουανκάγιο

Σιενσιάνο - Αλιάνζα Λίμα

Στατιστικά
ΧΙΛΗ - ΠΡΙΜΕΡΑ 2010, 15η Αγωνιστική
Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ Κόλο Κόλο και Ουνιβερσιντάντ ντε Τσίλε με τις Κατόλικα και Ουνιόν Εσπανιόλα να ακολουθούν. Η δεύτερη εχει τοπικό ντέρμπι με την Κατόλικα και η Κόλο Κόλο παίζει εκτός με την επικίνδυνη Κομπρεσάλ.
Σαντιάγκο Μόρνινγκ - Αουντάξ Ιταλιάνο
Κομπρεσάλ - Κόλο Κόλο

Ο' Χίγκινς - Ουνιόν Εσπανιόλα

Παλεστίνο - Λα Σερένα

Ουν. ντε Τσίλε - Ουν. Κατόλικα

Ουνιόν Σαν Φελίπε - Έβερτον

Ουν. ντε Κονσεψιόν - Νουμπλένσε

Σαντιάγκο Γουόντερερς - Σαν Λουίς Κιλότα

Κομπρελόα - Ουατσιπάτο

Στατιστικά

5/06/2010 04:57:00 π.μ.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) - ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

5 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, 2η ΦΑΣΗ (16), ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 0 - 3 ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Τιάγκο Ριμπέιρο 30'
Ντιέγκο Ρενάν 48'
Ζιλμπέρτο 81'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 1 - 3
ΣΧΟΛΙΑ
Δυνατό ματς με πολλούς τσαμπουκάδες απο την μεριά των Ουρουγουανών κυρίως. Η Κρουζέιρο με το σύγχρονο παιχνίδι της, χωρίς κλασσικό οργανωτή στην μεσάια γραμμή αλλα εξαιρετική ταχύτητα κια οργάνωση ειχε δοκάρι νωρίς με τον χάφ Φαμπρίσιο. Το εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο Τιάγκο Ριμπέιρο και Κλέμπερ προβλημάτισε αρκετά τους Λέμπο-Κοάτες. Η Νασιονάλ δεν είχε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τους Ρεγκέιρο και Βαρέλα να προβληματίζονται απέναντι στην δυνατή και γρήγορη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μετά απο λάθος στην άμυνα και αντεπίθεση κερδισε η Κρουζέιρο φάουλ σε καλή θέση που εκτέλεσε επιτυχημένα ο φορμαρισμένος Τιάγκο Ριμπέιρο. Πάλι με επεισόδια μεταξύ παιχτών έληξε το πρώτο ημίχρονο και παράπονα για την διαιτησία απο τους γηπεδούχους. Το δέυτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκόλ για σεμινάριο απο την Κρουζέιρο μετα απο αντεπίθεση και κούρσα του Ντιέγκο Ρενάν απο την άμυνα ως κρυφού κυνηγού. Στη συνέχεια εκτραχύνθηκε το μάτς με δέυτερη κίτρινη στον Κοάτες για την Νασιονάλ και απευθείας κόκκινη στο στόπερ "θηρίο" Σίλβα της Κρουζέιρο. Με καλές ευκαιρίες η Νασιονάλ απο μακρινά σούτ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, αργότερ ήρθε και η τρίτη κόκκινη με τον Βαρέλα να προσπαθεί να "εξοντώσει" τον Τιάγκο Ριμπέιρο με τάκλιν. Σε άλλη μια υποδειγματική αντεπίθεση έγινε το 0-3 με τον Ζιλμπέρτο, για να προκριθεί πανυγηρικά η Κρουζέιρο στην επόμενη φάση οπου θα αντμετωπίσει την Σάο Πάολο σε ενα γερό παιχνίδι. Η Νασιονάλ αν και εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα δύο παιχνίδια, οπου σχετικά εύκολα εξουδετερώθηκαν τα ατού της απο την πολύ διαβασμένη και φορμαρισμένη αυτη την περίοδο Κρουζέιρο.


5/06/2010 04:45:00 π.μ.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

5 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, 2η ΦΑΣΗ (16), ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2 - 1 ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Ντέηβιντ 28' (αυτ.)
Ρονάλντο 39'
Βάγκνερ Λόβ 49'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 0 - 1
ΣΧΟΛΙΑ
Πρωτοβουλία των γηπεδουχων με το ξεκίνημα και την Φλαμένγκο να μην εχει σε καλή μέρα το δίδυμο Λόβ-Αντριάνο. Προηγήθηκε η Κορίνθιανς σε μια ανύποπτη φάση μετα απο σέντρα του αριστερού χαφ Ντανίλο και αυτογκόλ του Ντάηβιντ, ενω υπάρχει υποψία για χέρι του Ρονάλντο στην φάση. Μετα απο καποιες καλές επεμβάσεις του Μπρούνο για την Φλαμένγκο, ήρθε το 2-0 μετα απο προσπάθεια με μπαλιά του Ντεντίνιο και υποδειγματική κεφαλιά του Ρονάλντο. Προηγουμένως ειχε χάσει πολύ καλη ευκαιρία ο Αντριάνο. Μπήκε πολύ επιθετικά η Φλαμένγκο στο δέυτερο και πέτυχε το γκόλ με τον Λόβ μετα απο μπαλιά του Κλέμπερσον που ειχε μπεί ως αλλαγή για να οργανώσει την μεσαία γραμμή. Στην συνέχεια πάλι ανέλαβε πρωτοβουλία η Κορίνθιανς με επιπλέον επιθετικό τον βετεράνο Ιαρλέυ, με την Φλαμένγκο πολύ πιο απελευθερωμένη και απειλητική στις αντεπιθέσεις με καλή οργάνωση στο κέντρο αλλα τον Αντριάνο να μην τροφοδοτείται πάντα σωστά. Η πίεση αυξανόταν προς το τέλος με πολλές προσευχές στην κερκίδα απο τους οπαδούς της Κορίνθιανς για το γκόλ πρόκριση. Στο δέυτερο λεπτό των καθυστερήσεων εγινε η μεγάλη φάση για την Κορίνθιανς με τον Μπρούνο να αποκρούει φάουλ του στόπερ Τσικάο ενω όλοι περίμεναν εκτέλεση βολίδα του Ρομπέρτο Κάρλος. Αποκλέιστηκε έτσι η Κορίνθιανς απο την καλύτερη Φλαμένγκο σε γενικές γραμμές, αν και η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Επόμενος αντίπαλος της Φλαμένγκο η Ουνιβερσιντάν ντε Τσίλε ή η Αλιάνζα Λίμα.

Στατιστικά