4/22/2010 03:49:00 π.μ.

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) - ΟΝΣΕ ΚΑΛΝΤΑΣ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)

21 Απριλίου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 1 - 0 ΟΝΣΕ ΚΑΛΝΤΑΣ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)

Φερναντίνιο 40'
ΣΧΟΛΙΑ
Ματς για την πρώτη θέση του ομίλου, η Όνσε Κάλντας φωτιά στις αντεπιθέσεις με τους Σαντόγια και Μορένο εχασε κλασσικές ευκαιρίες να προηγηθεί. Η Σάο Πάολο απειλούσε μόνο με τον παγκόσμιας κλάσης Ερνάνες ειτε με φάουλ είτε με σούτ. Τελικά οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με τον Φερναντίνιο μετα απο ατομική προσπάθεια του Μάρλος. Στο δέυτερο ημίχρονο ολοκληρωτική κυριαρχία της Όνσε Κάλντας με την Σάο Πάολο σε παθητικό ρόλο "κατενάτσιο". Ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες με μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και ενας Ροζέριο Σένι με εξαιρετικές επεμβάσεις σταμάτησαν τους Κολομβιανούς. Έτσι προκρίνονται και οι δύο στην επόμενη φάση, οι Κολομβιανοί καλύτεροι στις δύο αναμετρήσεις τους.

Στατιστικά

4/22/2010 03:40:00 π.μ.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) - ΚΑΡΑΚΑΣ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ)

21 Απριλίου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 3 - 2 ΚΑΡΑΚΑΣ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ)

Καστεγίν 14'
Αντζελίμ 17'
Μίκαελ 19'
Γκόμεζ 67'
Ντέηβιντ 75'
ΣΧΟΛΙΑ
Φούλ επίθεση στην αρχή για την Φλάμένγκο που ήξερε οτι ήθελε νίκη με πολλά γκόλ (διαφορά 2 γκόλ και πάνω)για να προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη. Πολύ ανοιχτό ματς χωρίς καμια σκέψη στην άμυνα με μόνο τον σκληροτράχηλο χάφ Βίλιανς να μαρκάρει. Αποτέλεσμα η Καράκας να προηγηθεί με τον σπουδαίο φόρ της Καστιγιέν μετα απο κόρνερ και αδράνεια με τον Αντριάνο να προσπαθεί να αμυνθεί. Ακολούθησε ενα τρίλεπτο "τρελης" πίεσης με την Φλαμένγκο να ανατρέπει το σκόρ με γκόλ των Αντζελίμ και Μικαελ και να χάνει σωρεία ευκαιριών. Στη συνέχεια επεσε κάπως ο ρυθμός της καθώς τον τελευταίο μήνα εχει δώσει πολλά ματς και φαίνεται η κόπωση. Ο Αντριάνο δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο.
Χάιλαιτ στο πρώτο ημίχρονο μια ντρίμπλα του Λόβ που ζάλισε τον διαιτητή και επεσε κατω. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε δραματικό το μάτς με την Φλαμένγκο να κυριαρχεί στο μισο γήπεδο και την Καράκας να ειναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με οργανωτη τον Φιγκερόα. Κλασικές ευκαιρίες και απο τις δύο πλευρές με την Φλαμένγκο εμφανώς κουρασμένη. Η Καράκας ισοφάρισε τελικά με ενα γκόλ ποίημα του Γκόμες, για να σοκαριστεί εκ νέου η γηπεδούχος.. Εκ νέου προβάδισμα για τη Φλαμένγκο με τον στόπερ Ντέηβιντ (δανεικός απο ΠΑΟ) με σούτ, και άλλο ενα γκόλ θα έδινε την πρόκριση σε βάρος της Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες αλλα αυτό δεν ήρθε με τον Αντριάνο να ειναι άστοχος. Ο Λόβ ηταν εμφανώς καταπονημένος απο τα πολλά ματς, ο βετεράνος Πέτκοβιτς πηγε να κάνει την διαφορά αλλα δέν αρκούσε. Τώρα η Φλαμένγκο ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί.


Στατιστικά

4/22/2010 01:23:00 π.μ.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) - ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ (ΜΕΞΙΚΟ)

21 Απριλίου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2 - 0 ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ (ΜΕΞΙΚΟ)
Ρεγκέιρο 3'
Περρέιρα 78'
ΣΧΟΛΙΑ
Με νίκη η Νασιονάλ εξασφαλίζει την πρώτη θέση και την πρόκριση. Όλοι οι βασικοί στην ενδεκάδα της Νασιονάλ (Ρεγκέιρο, Λέμπο, Βαρέλα, Μοράλες), με πολλούς αναπλήρωματικούς η Μονάρκας. Το σκόρ ανοιξε γρήγορα μετα απο σέντρα απο αριστερά και κόντρα η μπάλα έφτασε στον δαιμόνιο Ρεγκέιρο σε άδειο τέρμα δεν ειχε πρόβλημα να σκοράρει. Έλεγχε έυκολα στη συνέχεια το μάτς η γηπεδούχος δημιουργώντας συχνά ευκαιρίες, χωρίς να λείπουν τα βίαια μαρκαρίσματα και οι ψιλο-καυγάδες και απο τις δύο πλευρές, χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων ομάδων απο την Ουρουγουάη. Πολύ καλός ο μέσος Καμπρέρα, και το σταθερά καλο αμυντικό δίδυμο Κοάτες-Λέμπο με τον Ρεγκέιρο σε θέση καθαρού επιθετικού σε ελέυθερο ρόλο να υποστηρίζεται απο τον Βαρέλα. Η Μονάρκας με μόνο μπροστά τον βετεράνο Μποργκέτι, χωρίς τον Χιλιανό Δρογκέτ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Εύκολα ελεγχε το παιχνίδι η Νασιονάλ και στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο το εύθραυστο σκόρ, η Μονάρκας δεν εκανε καμία ευκαιρία. Ήρθε και το δεύτερο γκόλ με σούτ του Περρέιρα να κλειδώσει την νίκη-πρόκριση. Η Νασιονάλ πολύ σταθερή στην φάση των ομίλων, αναμένεται να συνεχίσει ετσι και στην φάση νοκ-άουτ.

Στατιστικα

4/22/2010 01:20:00 π.μ.

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) - ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΟΥΕΝΚΑ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)

21 Απριλίου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 4 - 1 ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΟΥΕΝΚΑ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)
Ραμίρες 48,68'
Μέντες 72'
Ερβίτι 87'
Λουκέτι 90' (πεν.)
ΣΧΟΛΙΑ
Μόνο νίκη για την πρόκριση θέλει η Μπάνφιλντ που δέν έπεισε στο πρώτο ημίχρονο δημιουργώντας μόνο μία διπλή κλασσική ευκαιρία που σταμάτησε στον Αργεντίνο τερματοφύλακα της Κουένκα Ντρήρ. Ο Ερβίτι οργανωτής, με τον Ροντρίγκεζ απο αριστερά και ο φόρ Ραμίρες τα ατού της Μπανφιλντ, ενω η Κουένκα που παρατάχθηκε με τους βασικούς, δεν είχε πρόβλημα να βγεί μπροστά και να απειλήσει με μακρινά σουτ και να απασχολεί τους αντίπαλους αμυντικούς. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σκόραρε η Μπάνφιλντ με τον Ραμίρες μετα απο σέντρα του Ροντρίγκες απο αριστερά. Ο κόουτς Φαλκιόνι όμως έριξε στην μάχη και τους Φερνάντες, Καρντάτσιο αναζητώντας πιο πολλά γκόλ. Και έτσι έγινε στη συνέχεια με τον Ραμίρες να σκοράρει ενα γκόλ παρομοιο του πρώτου απο σέντρα εκτέλεση φάουλ του Ερβίτι. Αμέσως μετά όμως ήρθε η μείωση του σκόρ με ενα σούτ του καλύτερου παίχτη της Κουένκα του Αργεντίνου Μέντες, για να ισσοροπήσει κάπως το μάτς. Άλλα δύο γκόλ στα τελευταία τρία λεπτά με τον μαέστρο Ερβίτι και τον τερματοφύλακα Λουκέτι απο το σημείο του πέναλτι έδωσαν πανυγηρική πρόκριση στους 16 του θεσμού.

Στατιστικα