5/30/2010 09:45:00 μ.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ : ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΣΑΝΤΟΣ

30 Μαΐου, 2010
ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 5η Αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ 4 - 2 ΣΑΝΤΟΣ
Ζόρζε Ενρίκε 3'
Αντρέ 53'
Μπρούνο Σέζαρ 54'
Ράλφ 66'
Παουλίνιο 84'
Μαρσέλ 87'
ΣΧΟΛΙΑ
Ντέρμπι με τα όλα του στο Σάο Πάολο με την Κορίνθιανς να μπαίνει πολύ δυνατα και να σκοράρει στο τρίτο λεπτό με τον Ζόρζε Ενρίκε μετα απο ασταθή απόκρουση του Φελίπε σε μακρινό σουτ. Απάντησε άμεσα η Σάντος που απέκτησε την κατοχή και έκλεισε την γηπεδούχο, που δεν σταμάτησε και αυτή να χάνει ευκαιρίες και ειχε και ενα δοκάρι. Σωρεία ευκαιριών απο την Σάντος και ενα ακυρωμένο γκόλ για οριακό οφσάιντ, με τους Νέυμαρ, Αντρέ και Γουέσλεϋ να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων. Στο δέυτερο μέρος ηρθε η ισοφάριση γρήγορα με τον Αντρέ μετα απο φοβερή κάθετη μπαλιά και πλασέ. Η απάντηση όμως ηταν άμεση για τους γηπεδούχους με σούτ του Μπρούνο Σέζαρ μετα απο λάθος απόκρουση του Έντου Ντρασένα. Ανέβηκε αρκετά και ο Ντεντίνιο στη συνέχεια με τον Μάριο Μενέζες να μην χρησιμοποιεί τον βαρύ Σόουζα, και τον Ρονάλντο που ειναι τραυματίας, και να εμπιστέυεται πιο γρήγορους επιθετικούς, αλλάζοντας το πρόσωπο της ομάδας στην επίθεση σε σχέση με άλλα ματς. Δέν άφησε την Σάντος να επιτεθεί η Κορίνθιανς, ειχε βγεί και ο Νέυμαρ με πρόβλημα, και σκόραρε και τρίτο γκόλ με τον Ράλφ στο 66'. Φάνηκε αρκετά η απουσία του Νέυμαρ με τον Μαρκίνιος πάντως να κάνει φοβερό παιχνίδι οργανωτικά. Το τέταρτο γκόλ στο 84' ηρθε να σφραγίσει την νίκη της Κορίνθιανς μετα απο υποδειγματική σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος και κεφαλιά του Παουλίνιο. Η Σάντος μείωσε με κεφαλιά του αμυντικού Μαρσέλ. Μεγάλη νίκη για την Κορίνθιανς που διατηρήται στην κορυφή.


Στατιστικά

5/30/2010 09:41:00 μ.μ.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ : ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ - ΟΛΙΜΠΙΑ

30 Μαΐου, 2010
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ, ΑΠΕΡΤΟΥΡΑ 2010, 22η Αγωνιστική

ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ 2 - 1 ΟΛΙΜΠΙΑ
Ροντρίγκο Τεξέιρα 6'
Ντελ Πουέρτο 33'
Ζοέλ Μπενίτεζ 75'
ΣΧΟΛΙΑ
Τελευταία αγωνιστική στην Παραγουάη, με την Γκουαρανί να εχει εξασφαλίσει τον δέκατο της τίτλο απο την προηγούμενη αγωνιστική, να υποδέχεται την τρίτη Ολίμπια. Ελέυθερο παιχνίδι και απο τις δύο ομάδες προηγήθηκε η γηπεδούχος με τον Βραζιλιάνο σκόρερ της Ροντρίγκο Τεξέιρα μετα απο βαθιά μπαλιά και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα. Αρκετά γρήγορη στην επίθεση η Γκουαρανί με τον Κασέρες να ξεχωρίζει. Η Ολίμπια δεν πτοήθηκε και επαιξε καλό ποδόσφαιρο και ισοφάρισε με τον Ντελ Πουέρτο με κεφαλία μετα απο εξαιρετική σέντρα απο δεξιά. Ανοιχτό ποδόσφαιρο με την Ολίμπια να έχει τον έλεγχο και την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος και την Γκουαρανί να ειναι ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις αλλα και πολύ άστοχη. Δοκάρια και για τις δύο ομάδες στο δέυτερο ημίχρονο. Η γηπεδούχος προηγήθηκε εκ νέου με κεφαλιά του αναπληρωματικού Ζοέλ Μπενίτεζ. Η Ολίμπια πίεσε και πάλι στην συνέχεια αλλα χωρίς αποτέλεσμα. Έκλεισε με νίκη το πρωτάθλημα η Γκουαρανί, με κύριο όπλο της την ταχύτητα και τις αντεπιθέσεις. Στα χαιλαιτς η εμφάνιση του Ουρουγουανου τερματοφύλακα Ορεκοτσέα της Γκουαρανί (βλ. φώτο). Πανηγυρισμοί στο τέλος και στέψη για τους κιτρινόμαυρους.
Στατιστικά

5/30/2010 12:13:00 π.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ : ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΓΚΡΕΜΙΟ

29 Μαΐου, 2010
ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 5η Αγωνιστική

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 1 - 1 ΓΚΡΕΜΙΟ
Πέτκοβιτς 7'
Ροντρίγκο 51'
ΣΧΟΛΙΑ
Φουρίοζα μπήκε η Φλαμένγκο στο παιχνίδι με τον βετερανο Πέτκοβιτς να μοιράζει μπαλιές στους γρήγορους επιθετικούς και τα ακραία μπακ. Τελικα σκόραρε ο ίδιος μετα απο φάση διαρκείας και αναστάτωση στην άμυνα της Γκρέμιο. Σιγα σιγα όμως η Γκρέμιο συνήλθε απο το εκρηκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων και άρχισε να χάνει ευκαιρίες με τους Ούγκο και Γουΐλιαμ Λίμα. Προς το τέλος του ημιχρόνου ειχε ανατραπεί το σκηνκό με αποκρούσεις του Μπρούνο και την Φλαμένγκο να απειλεί μόνο απο αντεπιθέσεις. Στην επανάληψη πάλι μπηκε δυνατά η Φλαμένγκο και είχε κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τερματά της με τον Λόβ όμως ο Βικτορ έσωσε την ομάδα του. Η Γκρέμιο, αντίθετα με την εικόνα του αγώνα, ηταν αυτή που ισοφάρισε με κεφαλιά του αμυντικου Ροντρίγκο μετα απο εκτέλεση κόρνερ. Στην συνέχεια επικράτησε η Φλαμένγκο στο παιχνίδι με κατοχή μπαλας και αρκετές ευκαιρίες αλλα ο Λόβ δεν είχε τα καλύτερα στηρίγματα. Δικαιούται να διαμαρτύρεται η γηπεδούχος για χέρι αμυντικού της Γκρέμιο. Μένουν αρκετά πισω και οι δύο ομάδες μετα την ισοπαλία, θέλει αρκετή προσπάθεια για να ξεφύγουν απο την μέση της βαθμολογίας.

Στατιστικά