5/09/2010 08:05:00 μ.μ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΙΝΤΕΠΕΔΙΕΝΤΕ

9 Μαΐου, 2010
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 15η Αγωνιστική

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 4 - 3 ΙΝΤΕΠΕΔΙΕΝΤΕ
Πάβλοβιτς 26',73'
Νούνιες 28', 67'
Γκαντίν 48'
Σάμπια 89'
Καρούσο 93'
ΣΧΟΛΙΑ
Ιστορικό μάτς για την Αρχεντίνος Τζούνιορς, που ξαναπέρασε στην κορυφή μετα το στραβοπάτημα της Εστουδιάντες εντός με την Ροσάριο Σεντράλ (0 - 0). Η Ιντεπεδιέντε έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, ελπίζοντας σε συνδυασμό αποτελεσμάτων, κυριάρχησε στην αρχή του ματς με τον Λιονέλ Νούνιες σε δαιμονιώδη φόρμα απέναντι στη πρώην ομάδα του. Η Αρχεντίνος έχασε νωρίς τον τερματοφύλακα της τον Χιλιανό Πέριτς απο τραυματισμό και η Ιντεπεδιέντε τον φόρ Σιλβέρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με μια γρήγορη αντεπίθεση και πάσα του εκπληκτικού 39αχρονου φόρ Καλντερόν στον Πάβλοβιτς που δεν ειχε πρόβλημα να πλασάρει. Η απάντηση της Ιντεπεδιέντε ηταν άμεση με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιονέλ Νούνιες (!) , ο οποίος στο δέυτερο ημίχρονο ειχε και ενα δοκάρι στο οποίο μάλλον φάνηκε να περνάει όλη η μπάλα την γραμμή. Με την έναρξη του δευτέρου ο Γκαντίν έκανε με κεφαλιά το 1-2, και αφού κυριάρχησε η Ιντεπεδιέντε ολοκληρωτικά, έκανε και το 1-3 με πλασέ του Νούνιες, ο οποίος βγήκε αλλαγή αργότερα, ενα λάθος που θα στοίχησει στον Αμέρικο Γκαγιέγκο, μιας και έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Αμέσως μετά την αλλαγή ήρθε η μείωση πάλι με τον Πάβλοβιτς με κεφαλιά, για να ακολουθήσει ενα διάστημα πίεσης απο πλευράς των γηπεδούχων χωρίς να βρίσκουν στόχο. Τελικά ήρθε το δραματικό φινάλε με δύο γκόλ απο σούτ μετά απο σύγχυση στην άμυνα της Ιντεπεδιέντε και τον Καλντερόν να σερβίρει , μέσα σε τρελούς πανυγηρισμούς και κλάματα απο τους οπαδούς των γηπεδούχων. Η Αρχεντίνος την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται εκτός ενάντια στην Ουρακάν και η Εστουδιάντες που είναι έναν βαθμό πίσω εκτός με την Κολόν Σάντα Φέ. Ιστορικές στιγμές για την Αρχεντίνος, που εχει να πάρει τίτλο απο το 1984, με εκπληκτικό σερί 9 νικών και δύο ισοπαλιών απο τις αρχές Μαρτίου.

5/09/2010 07:55:00 μ.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΤΟΛΟΥΚΑ - ΑΜΕΡΙΚΑ

9 Μαΐου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, Λιγκίγια, Προημιτελικά, Επαναληπτικός

ΤΟΛΟΥΚΑ 2 - 0 ΑΜΕΡΙΚΑ
Σίνια 28'
Πέρες 89'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 2 - 2
ΣΧΟΛΙΑ
Πάλεψε στο ξεκίνημα η Αμέρικα για να πετύχει ενα γκόλ και να αιφνιδιάσει την Τολούκα αλλα οι αδυναμίες της ηταν εμφανείς, αφού έλειπαν και οι βασικοί Οτσόα και Πάρδο με την εθνική ομάδα. Πιο απειλητικός ο Ρέυνα με τον Μοντενέγκρο σε μέτρια κατάσταση. Η Τολούκα δεν πιέστηκε και προηγήθηκε με τον βιρτουόζο Σίνια μετα απο έξυπνη εκτέλεση φάουλ και κίνηση στον κενό χώρο. Μετά απλουστέυτηκαν τα πράγματα με την Αμέρικα να προσπαθεί αλλα μάταια. Η Τολούκα διπλασίασε τα τέρματα στο τέλος με πλασέ του αναπληρωματικού Πέρες, θα αντιμετωπίσει την πολύ καλή Πατσούκα στα ημιτελικά.

5/09/2010 03:52:00 π.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΣΙΒΑΣ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ - ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ

8 Μαΐου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, Λιγκίγια, Προημιτελικά, Επαναληπτικός
ΣΙΒΑΣ ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ 0 - 1 ΜΟΝΑΡΚΑΣ ΜΟΡΕΛΙΑ
Ερνάντες 57'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 2 - 4
ΣΧΟΛΙΑ
Με πολλές απώλειες η Σίβας λόγω της εθνικής (πέντε βασικοί παίχτες), καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 4-2 έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοπαλία. Λίγες ευκαιρίες στο ματς με την Μονάρκας να κρατάει καλά αμυντικά και να προβληματίζεται μόνο απο τον Ομάρ Μπράβο. Δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει τελικά στις ανάγκες ενός τόσο κρίσιμου παιχνιδιού η Σϊβας και η Μονάρκας εκμεταλλεύτηκε και τα πολλά λάθη στην άμυνα προηγήθηκε με τον Ερνάντες στο 57'. Τίποτα το ιδιαίτερο στην συνέχεια, η Μονάρκας προκρίνεται στα ημιτελικά, και ελπίζει να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό. Σημειωτέον οτι οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας αποκλείστηκαν. Η Γουαδαλαχάρα ελπίζει σε κάτι καλό την Τρίτη απέναντι στην Λιμπερτάδ απο την Παραγουάη για το Κόπα Λιμπερταδόρες, για να διασκευάσει τις εντυπώσεις.

5/09/2010 01:54:00 π.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΜΟΝΤΕΡΡΕΥ - ΠΑΤΣΟΥΚΑ

8 Μαΐου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, Λιγκίγια, Προημιτελικά, Επαναληπτικός

ΜΟΝΤΕΡΡΕΥ 1 - 2 ΠΑΤΣΟΥΚΑ
Μαρτίνες 12'
Μπραμπίλα 46'
Μόντες 87'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 0 - 1
ΣΧΟΛΙΑ
Πολύ καλα στάθηκε η Πατσούκα αλλα δέχτηκε το γκόλ στο πρώτο ημίχρονο μετα απο λάθος στη μεσαία γραμμή και αντεπίθεση με τον Παραγουανό Μαρτίνες. Δεν έχασε όμως την ψυχραιμία της και συνέχισε να ειναι καλύτερη, ζητώντας το γκόλ που θα της δώσει την πρόκριση. Η Μοντερρέυ καλύτερη απο το πρώτο μάτς αλλα και πάλι ο παίχτης βαρόμετρο Νέρι Καρντόσο με μέτρια απόδοση, ο Αγίοβι πιό δημιουργικός. Μάτς φωτιά στο δέυτερο ημίχρονο με την Πατσούκα να ισοφαρίζει άμεσα με τον Μραμπίλα μετα απο εκτέλεση κόρνερ του Νταμιάν Μάνσο και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Ορόσκο. Απάντησε η γηπεδούχος με γρήγορη κίνηση στην επίθεση και κέρδισε ενα αυστηρό πέναλτι, το οποίο όμως απέκρουσε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κότα, ο Καλέρο δεν αγωνιζόταν. Μετα ειχαμε σωρεία ευκαιριών απο την Πατσούκα με τους Μαρτίνες και Μάνσο να κανουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως αποτέλεσμα με δοκάρι και αστοχία σε σχεδόν κενή εστία. Ευκαιρίες και για την Μοντερρέυ μετα απο λάθη της άμυνας της Πατσούκα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν με την Πατσούκα πιο επικίνδυνη σε ενα απο τα καλύτερα ματς της σεζόν, τελικά ήρθε το 1-2 με τον Μόντες σε μια απο τις υποδειγματικές αντεπιθέσεις. Η Πατσούκα προκρίνεται στα ημιτελικά αποκλείωντας την πρώτη στην κανονική διάρκεια και πρωταθλήτρια Μοντερρέυ, με δύο νίκες και εκπληκτικές εμφανίσεις, υπόσχεται πολλα για τη συνέχεια.

5/09/2010 12:25:00 π.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ : ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ - ΣΑΝΤΟΣ

8 Μαΐου, 2010
ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 1η Αγωνιστική

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ 3 - 3 ΣΑΝΤΟΣ
Αντόνιο Κάρλος 8', 45'
Νέυμαρ 29'
Αντρέ 32'
Ζέ Εντουάρντο 79'
Ερρέρα 88'
ΣΧΟΛΙΑ
Εξαιρετικό μάτς με τέσσερα γκόλ στο πρώτο ημίχρονο. Η Σάντος χωρίς τον Ρομπίνιο στην θέση του ο Γουέσλευ. Απο κόρνερ και αδυναμία της άμυνας να διώξει την μπάλα ήρθε το πρώτο γκόλ για την Μποταφόγκο, με τον στόπερ Αντόνιο Κάρλος. Με φοβερό συνδυασμό και εκτέλεση απο τον Νέυμαρ ήρθε η ισοφάριση στο 29', και τρία λεπτά αργότερα και δέυτερο γκόλ με τον Αντρέ μετα απο κάθετη πάσα. Ο Αντόνιο Κάρλος πέτυχε και δέυτερο γκόλ προς την λήξη του ημιχρόνου με σούτ μετα απο σύγχυση στην άμυνα πάλι απο στημένη φάση. Πολύ καλή παρουσία απο όλους τους επιθετικούς της Σάντος, για την Μποταφόγκο οι Αμπρέου και Ερρέρα φάνηκαν μπλοκαρισμένοι με τον αριστερό χαφ Σομάλια καλή παρουσία. Στο ημίχρονο ο Ζοέλ Σαντάνα εκανε δύο αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της Μποταφόγκο επιθετικά αλλα επικράτησε η ίδια εικόνα με τους επιθετικούς απομονωμένους και τον Ερρέρα με τις καλύτερες προσπάθειες. Ο νεοεισλθών 19άχρονος Κάιο με καλές προσπάθειες αλλα ημιτελείς. Τελικά η Σάντος προηγήθηκε με την χρυσή αλλαγή Ζέ Εντουάρντο μετα απο σέντρα και αδράνεια της άμυνας, ενώ το ματς ειχε πέσει σε ρυθμό. Εκ νέου πίεση των γηπεδούχων απέδωσε την ισοφάριση με κεφαλιά του Αργεντίνου Ερρέρα μετα απο εκτέλεση φάουλ στο 88'. Προβληματική έδειξε η Μποταφόγκο επιθετικά ενώ η Σάντος απέδειξε οτι και χωρίς τον Ρομπίνιο μπορεί να σκοράρει κατά βούληση. Μάντσον και Γουέσλευ κορυφαίοι για τη Σάντος, ενώ ο σουπερσταρ Νέυμαρ αν και αποτελεσματικός έγινε αλλαγή.

Στατιστικά