5/14/2010 10:03:00 π.μ.

ΛΑΤΙΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 14-16 Μαΐου, 2010

ΛΑΤΙΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 14-16 Μαΐου, 2010
Βόλτα στα γήπεδα στην άλλη πλευρα του πλανήτη
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 19η Αγωνιστική
Δραματικό φινάλε με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, που είναι χωρίς τίτλο εδω και περίπου 26 χρόνια, να θέλει νίκη μέσα στην έδρα της Ουρακάν την Κυριακή για να πάφρει τον τίτλο. Η Εστουδιάντες που ακολουθεί δοκιμάζεται στην έδρα της Κολόν Σάντα Φέ. Δύσκολες αναμετρήσεις και για τους δύο, αν και αδιάφοροι οι γηπεδούχοι, με την Κολόν σε χειρότερη κατάσταση. Η Αρχεντίνος με τους εκπληκτικούς Σόσα, Πάβλοβιτς και τον 39χρονο Καλντερόν στην επίθεση έχει ενα εκπληκτικό σερί 10 νικών και 2 ισοπαλιών. Η Εστουδιάντες έχασε την πρωτιά την προηγούμενη αγωνιστική αφου δεν μπόρεσε να νικήσει εντός την Ροσάριο Σεντράλ. Υποβιβάστηκαν οι Τσακρίτα Τζούνιορς και Ατλέτικο Τουκουμάν, ενώ μπαράζ θα δώσουν Ροσάριο Σεντράλ και Χιμνάσια Λα Πλάτα με δύο ομάδες απο την δέυτερη κατηγορία (θα κριθέι την τελευταία αγωνιστική μεταξύ Κίλμες, Ινστιτούτο, Ολ Μποϋς και Ατλέτικο Ραφαέλα ενω η Ολίμπο Μπάϊα Μπλάνκα, πρώην ομάδα του Ίσμαελ Μπλάνκο εχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο). Ενδιαφέροντα μάτς μεταξύ Σαν Λορέντζο και της φορμαρισμένης Νιούελς και της Μπάνφιλντ με την Μπόκα.
Άρσεναλ Σαραντί - Γοδόη Κρούζ Χ2
Σάν Λορέντζο - Νιούελς Όλντ Μπόυς 2
Μπάνφιλντ - Μπόκα Τζούνιορς Χ
Τσακαρίτα Τζούνιορς - Ρασίνγκ Κλούμπ 2
Χιμνάσια Λα Πλάτα - Ατλέτικο Τουκουμάν 1
Ροσάριο Σεντράλ - Βελέζ Σάρσφιλντ 1Χ
Ρίβερ Πλέητ - Τίγκρε 1
Ουρακάν - Αρχεντίνος Τζούνιορς 2
Κολόν Σάντα Φέ - Εστουδιάντες 2
Ιντεπεδιέντε - Λανούς Χ
Στατιστικά
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΑΟ 2010, 2η Αγωνιστική
Δέυτερη αγωνιστική με τρία ντέρμπι. Η Σάο Πάολο υποδέχεται την πολύ καλη Μποταφόγκο του Ζοέλ Σαντάνα, η Βάσκο Ντα Γκάμα υποδέχεται την Παλμέιρας και η Γκρέμιο υποδέχεται στο Πόρτο Αλέγκρε την Κορίνθιανς. Αναμένεται να ξεκουράσουν παίχτες η Ιντερνασιονάλ, Φλαμένγκο, Σάντος, Γκρέμιο, Ατλέτικο Γκοϊνανένσε και Βιτόρια λόγω υποχρεωσεων τους μεσοβδόμαδα. Εξέπληξε η Αβάι με την νίκη της 6-1 την πρώτη αγωνιστική.
Σάο Πάολο - Μποταφόγκο Χ2
Φλουμινένσε - Ατλέτικο Γκοινανενσε 1
Βάσκο ντα Γκάμα - Παλμέιρας 1Χ
Βιτόρια -
Φλαμένγκο Χ2
Γκρέμιο Προυδέντε - Ατλέτικο Μινέιρο Χ
Γκοΐας - Ιντερνασιονάλ 1Χ
Κρουζέιρο
- Αβάι 1
Γκρέμιο - Κορίνθιανς Χ
Σάντος - Σεάρα 1
Ατλέτικο Παραναένσε - Γκουαρανί 1Χ
Στατιστικά
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ, ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, Τελικός, επαναλήπτικός
Δέυτερος τελικός για τον τίτλο μεταξύ Χελάχου και Μουνισιπάλ, η οποία ειχε κατακτήσει και την Απερτούρα. Η Μουνισιπάλ η οποία δεν τα πήγε καλά στα εκτός έδρας μάτς και βγήκε τέταρτη στην βαθμολογία, ειχε νικήσει 3-1 στο πρώτο ματς, με την Χελάχου να πετυχάινει το κρίσιμο εκτός έδρας γκόλ. Μετράνε κανονικά τα εκτός έδρας γκόλ.
Χελάχου - Μουνισιπάλ
Στατιστικά
ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ, ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, Τελικός
Τελικός μεταξυ Αγκίλα και Ισίδρο Μεταπάν. Η Αγκίλα μια απο τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας. ειχε έρθει δέυτερη στην κανονική διάρκεια ενω η Μεταπάν, μια απο τις ανερχόμενες δυνάμεις, τέταρτη.
Αγκίλα - Ισίδρο Μεταπάν
Στατιστικά
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ, ΤΟΡΝΕΟ ΒΕΡΑΝΟ 2010, Τελικός, επαναληπτικός
Η Σαπρίσσα αναμένεται να πανυγηρίσει το 29ο τρόπαιο, καθώς ειχε νικήσει 4-2 στο πρώτο ματς την έκπληξη του τουρνουά Σαν Κάρλος. Στην Σαπρίσσα, μια απο τις πιό πλούσιες και ιστορικές ομάδες της χώρας, αγωνίζεται ο γνωστός Βάλτερ Σεντένο. Δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκόλ.
Σαπρίσσα - Σάν Κάρλος
Στατιστικά
ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΠΡΙΜΕΡΑ Α', 18η Αγωνιστική
Τελευταία αγωνιστική πριν τα μπαράζ για τον τίτλο, Ντεπόρτες Τολίμα και Ιντεπεδιέντε Μεντεγίν εχουν εξασφαλισει την πρώτη και δεύτερη θέση. Μάχονται πέντε ομάδες για τις υπόλοιπες δύο θέσεις (Σάντα Φέ, Λα Εκιδάδ, Τζούνιορ Μπαρανκίγια, Ντεπορτίβο Κάλι και με πολύ λιγότερες ελπίδες η Ρεάλ Καρταχένα). Αν και 18 ομάδες, το πρωτάθλημα εχει 18 αγωνιστικές γιατι τα τοπικά ντέρμπι παίζονται διπλά. Ιστορικές ομάδες όπως η Αμέρικα Κάλι, Τζούνιορ Μπαρανκίγια και Όνσε Κάλντας ειχαν πολύ κακή σεζον.
Ντεπόρτες Κίντιο - Ντεπορτίβο Περρέϊρα
Μιλιονάριος - Ιντεπεδιέντε Μεντεγίν
Ατλέτικο Νασιονάλ - Ντεπόρτες Τολίμα

Ντεπορτίβο Κάλι - Λα Εκιδάδ

Τζούνιορ Μπαρανκίγια - Ενβιγάδο

Όνσε Κάλντας - Κορτουλούα

Κούκουτα Ντεπορτίβο - Ρεάλ Καρταχένα

Μπογιάκα Τσίκο - Αμέρικα ντε Κάλι

Ατλέτικο Ουίλα - Σάντα Φέ

Στατιστικά
ΜΕΞΙΚΟ - ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ ΛΙΓΚΙΓΙΑ 2010, Ημιτελικά, επαναληπτικοί
Μεσοβδόμαδα ειχαμε ισοπαλίες με πολλά γκόλ και τις Τολούκα, Σάντος να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα, έχοντας τους επαναληπτικούς στην έδρα τους.
Όλοι οι γηπεδούχοι εχουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοπαλίας των συνολικών τερμάτων, τα εκτός έδρας τέρματα δεν μετράνε. Η Σάντος Λαγκούνα πιστέυω εχει σχεδόν σίγουρη την πρόκριση παίζει φοβερό ποδόσφαιρο αυτη την περίοδο ενώ στο άλλο μάτς η Πατσούκα ειναι ικανή για την έκπληξη.
Τολούκα - Πατσούκα (2-2) Χ2
Σάντος Λαγκούνα - Μονάρκας Μορέλια (3-3) 1
Στατιστικά
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΠΡΙΜΕΡΑ 2009/10, Επαναληπτικός Τελικός, πρώτο ματς
Μετά την νίκη της Νασιονάλ μεσοβδόμαδα οδηγήθηκαν σε διπλούς τελικούς οι δύο ομάδες, πάλι σε ουδέτερη έδρα, το ιστορικό Σεντενάριο. Φάνηκε καθαρά το πλεονέκτημα που έχει η Νασιονάλ με την εμπειρία και την ψυχραιμία που έχει. Η Πενιαρόλ παρά την εξαιρετική φόρμα έχασε σχετικά έυκολα.
Νασιονάλ - Πενιαρόλ 1
Στατιστικά

5/14/2010 09:42:00 π.μ.

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) - ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

13 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 1 - 0 ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Σορόντο 88'