4/18/2010 10:01:00 μ.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

18 Απριλίου, 2010
ΠΑΟΥΛΙΣΤΑ 2010 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ, ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ
ΣΑΝΤΟΣ 3 - 0 ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ
Νέημαρ 59',82' (πεν.)
Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο 87'
ΣΧΟΛΙΑ
Επαναληπτικός ημιτελικός με την Σάντος να ειχε νικήσει μέσα στο Μορουμπί 3-2 και να έχει το πάνω χέρι. Πιο ουσιώδης η Σάντος με τον Ρομπίνιο σε κέφια, εχασε πιο πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με την Σάο Πάολο και τον ηγέτη της Ερνάνες να μην καταφέρνει να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Στο δέυτερο ημίχρονο η Σάντος με τους ταχείς επιθετικούς προηγήθηκε με τον θρασύτατο Νέημαρ μετα απο σέντρα και ενώ έπεφτε απο ανατροπή, ενα τυχερό γκόλ που ανάγκασε την Σάο Πάολο να βγει μπροστά, να χάσει αρκετές ευκαιρίες και να εχει ενα δοκάρι με τον Ουάσινγκτον. Και πάλι όμως η Σάντος σκόραρε με τον Νέημαρ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με τον Πάουλο Ενρίκε στα τελευταία λεπτά. Οι διακριθέντες Ρομπίνιο, Νέημαρ και όλη η Σάντος σε τρελά πανυγήρια ακόμα και πρίν λήξει το παιχνίδι (έδιναν και συνεντέυξεις στην τηλεόραση), λογικά θα έχουν εύκολο έργο στον τελικό απέναντι στην Σάντο Αντρέ ή την Γκρέμιο Προυντέντε.
BINTEO
Στατιστικά

4/18/2010 09:53:00 μ.μ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ

18 Απριλίου, 2010
ΚΑΡΙΟΚΑ 2010 - ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΑΚΑ ΡΙΟ
ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 1 - 2 ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
Ερρέρα 23' (πεν.)
Βάγκνερ Λόβ 44'
Σεμπάστιαν Αμπρέου 71' (πεν.)
ΣΧΟΛΙΑ
Χαμός στο Μαρακανά για τον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος. Η Φλαμένγκο με τον Αντριάνο να επιστρέφει, μαζι με τον Βάγκνερ Λόβ στην επίθεση ενάντια στη Μποταφόγκο του αρχιτέκτονα Ζοέλ Σαντάνα, ενα σύνολο αξιόμαχο με ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Πολύ πιο σταθερή στο πρώτο ημίχρονο η Μποταφόγκο δέν άφησε τους Λόβ-Αντριάνο να απειλήσουν, και έδειξε τα δόντια της με τους Αμπρέου και Ερρέρα μπαίνοντας αρκετές φορές επικίνδυνα στην περιοχή. Προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Ερρέρα η Μποταφόγκο και εδειχνε να ελέγχει το μάτς. Αμέσως μετά εγινε αλλαγή τακτικής απο τον Αντράντε βγάζοντας τον αμυντικό χάφ Τόρο και βάζοντας τον μεσοεπιθετικό Βινίσιους Πατσέκο, μια κίνηση που έπιασε αφου ισοφάρισε η Φλαμένγκο λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Λόβ μετα απο ασταθή απόκρουση του Ρενάν σε κεφαλιά του στόπερ Ντέηβιντ (παιζει δανεικός απο τον Παναθηναικό). Διακριθέις για την εντυπωσιακή Μποταφόγκο και ο χάφ Σομάλια. Δραματικό παιχνίδι στην συνέχεια με εκατέρωθεν ευκαιρίες και βίαιο παιχνίδι. Προηγήθηκε εκ νέου η Μποταφόγκο και πάλι με πέναλτι, αυτη τη φορά του "ψυχάκια" Λόκο Αμπρέου, μια ξεχωριστή και ριψοκίνδυνη εκτέλεση. Στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε για την Φλαμένγκο ο Χιλιανός χαφ Μαλντονάδο, αυτό ομως δεν τους εμπόδισε να βγούν όλοι μπροστά για την ισοφάριση σε συνδυασμό με την είσοδο των Πέτκοβιτς, Φιέρρο. Τελικά απέδωσε η τακτική και κέρδισαν πέναλτι που συνδυάστηκε με απευθείας αποβολή για διαμαρτυρίες του Αργεντίνου Ερρέρα, αποκτώντας και πάλι ισσοροπία. Ο Αντριάνο όμως αποδέιχθηκε μοιραίος και ο Ρενάν μεγάλος ήρωας αφου έπιασε το πέναλτι μεσα σε ντελίριο. Η Φλαμένγκο συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος με άστοχο τον Βάγκνερ Λόβ. Στοίχισε απ'ότι φαίνεται η κούραση απο τα πολλά παιχνίδια στη Φλαμένγκο. Συνολικά 16 κίτρινες και δύο κόκκινες στο μάτς. Τρελά πανυγήρια μετα το μάτς για τη Μποταφόγκο που ειχε να πανηγυρίσει απο το 2006, και τρείς συνεχόμενους χαμένους τελικούς απο την Φλαμένγκο. Χαρακτηριστική η άψογη και ψύχραιμη περιγραφή και σχολιασμός του αγώνα απο το "Ζώο" Εντμουντο.
BINTEO
Στατιστικά

4/18/2010 01:00:00 π.μ.

ΜΕΞΙΚΟ: ΜΟΝΤΕΡΡΕΥ - ΑΜΕΡΙΚΑ

17 Απριλίου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ- ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, 16η Αγωνιστική
ΜΟΝΤΕΡΡΕΥ 2 - 1 ΑΜΕΡΙΚΑ
Ρέυνα 27'
Σαντάνα 55'
Καρένιο 70'
ΣΧΟΛΙΑ
Μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες για κάθε ομάδα, με την Αμέρικα να ανοίγει το σκόρ με τον Ρέυνα μετα απο καθετη πάσα του Μοντενέγκρο. Χωρίς τον διεθνη τεραμτοφύλακα Μέμο Οτσόα η Αμέρικα που θέλει οπωσδήποτε βαθμούς για να μπέι στην Λιγκίγια (πλαιη-οφφ για τον τίτλο), ενω για την πρωτοπόρο Μοντερρέυ επέστρεψε ο φόρ Ντε Νίγκρις αλλα έφυγε πάλι τραυματίας. Ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο η Μοντερρέυ και ισοφάρισε με τον Σαντάνα στο 55', και αργότερα ενω πάλι ειχε ισσοροπήσει το μάτς η Αμέρικα και εδειχνε να πίεζε έγινε και το 2-1 με τον Καρένιο σε αντεπίθεση μετα απο μπαλιά του Παρέδες και λάθος του στόπερ Μοσκέρα που ειχε βγεί μπροστά, ο οποίος και θα αποβληθεί προς το τέλος, μοιραίος παίχτης για την Αμέρικα. Διακριθέντες οι Καρντόζο, Παρέδες για την Μοντερρέυ. Η Μοντερρέυ κράτησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία και το πλεονέκτημα έδρας και ισοπαλίας στα πλαιη-οφφ (σε περίπτωση ισοπαλίας προημιτελικά και ημιτελικά προκρίνεται αυτός με την καλύτερη βαθμολογική κατάσταση), ενω η Αμέρικα θα τα δώσει όλα για νίκη την τελευταία αγωνιστική εντός με την Σάντος Λαγκούνα.
BINTEO
Στατιστικά

4/18/2010 12:12:00 π.μ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ - ΙΝΤΕΠΕΔΙΕΝΤΕ

17 Απριλίου, 2010
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΛΑΟΥΖΟΥΡΑ 2010, 15η Αγωνιστική
ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ 1 - 3 ΙΝΤΕΠΕΔΙΕΝΤΕ
Σιλβέρα 21'
Ραμίρες 34'
Γκρασιάν 36'
Νούνιες 93'
ΣΧΟΛΙΑ
Ξεκίνησε με πίεση η Μπάνφιλντ, έχοντας ανάγκη τους βαθμούς που θα την οδηγήσουν πιό κοντά στην κορυφή, απέναντι σε μια Ιντεπεδιέντε που μετά απο δύο αναπάντεχες ήττες δείχνει να ψάχνεται. Η Ιντεπεδιέντε ξεκίνησε με πολλούς μεσοεπιθετικούς (Γκρασιάν, Πιάτι, Νούνιες) ελπίζοντας να αιφνιδιάσει την πολύ καλή Μπάνφιλντ, που ξεκινησε με τους συνήθεις Ερβίτι, Μπατιόν στο κέντρο μαζί με τον Κολομβιανό Ροντρίγκες απο αριστερά. Έχασε μια πολύ καλη ευκαιρία νωρίς με τον Νούνιες η Ιντεπεδιέντε αλλα η Μπάνφιλντ ειχε τον έλεγχο. Τελικά σκόραρε με τον έμπειρο φόρ Σιλβέρα, και ανέβηκε το ηθικό της. Η Μπάνφιλντ όμως ισοφάρισε με τον Ραμίρεζ μετα απο μακρινή μπαλιά του Ερβίτι που αιφνιδίασε την άμυνα. Δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τι έγινε ολοι και με τη σέντρα ο Γκρασιάν έκανε το 1-2 με απευθείας σούτ απο το κέντρο! Ο τερματοφύλακας Λουκέτι δεν ηταν τελείως εκτός θέσης αλλα το κρεμαστό σούτ του πρωην πάιχτη της Μπόκα ηταν άπιαστο. Στο δεύτερο δεχτηκε αρκετή πιεση η Ιντεπεδιέντε αλλα καταφερε να μην κινδυνέψει και στο τέλευταίο λεπτό ο Νούνιες σκόραρε για να κλείσει μια σημαντική νίκη για την ομάδα του που μένει στο κυνήγι του τίτλου. Η Μπάνφιλντ έχασε κάθε ελπίδα για διεκδίκηση του τίτλου.
BINTEO
Στατιστικά