5/21/2010 03:28:00 π.μ.

ΜΕΞΙΚΟ : ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ - ΤΟΛΟΥΚΑ

20 Μαΐου, 2010
ΜΕΞΙΚΟ, ΜΠΙΣΕΝΤΕΝΑΡΙΟ 2010, Λιγκίγια, Τελικός
ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ 2 - 2 ΤΟΛΟΥΚΑ
Κιντέρο 13'
Νοβαρέτι 22'
Σίνια 67'
Βουόσο 84'
ΣΧΟΛΙΑ
Μπήκε πολύ καλα η Τολούκα στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα, και δεν άφησε την Σάντος να επιτεθεί κατα κύματα όπως κάνει συνήθως, κρατώντας την μακριά απο τν περιοχή της. Όχι όμως για πολύ γιατι μετα απο συνδυασμό και πλασέ του "επιστήμονα" Κιντέρο ήρθε το 1-0. Δεν πτοήθηκε 'ομως η Τολούκα, αρκετά εμπειρη σε τελικούς και ισοφάρισε με σούτ του Αργεντίνου αμυντικού Νοβαρέτι μετα απο κόρνερ. Η Σάντος πρσοπάθησε και με την είσοδο του βιρτουόζου Λουντουένια να απαντήσει αλλα η Τολούκα εδειχνε αρκετά διαβασμένη. Στο δέυτερο ημίχρονο μεγάλες αποκρούσεις απο τον Ταλαβέρα της Τολούκα, ενώ ο Σίνια σε αντεπίθεση έβαλε την ομάδα του και πάλι μπροστά σο 67'. Συνέχισαν την προσπάθεια οι γηπεδούχοι και ισοφάρισαν με τον Βουόσο, αρκετά άτυχοι στις προπάθειες τους. Η Τολούκα έδειξε χαρακτήρα και ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού, οπου να υπενθυμίσω σε περίπτωση νέας ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι, δεν ισχύει στον τελικό το πλεονέκτημα της τελικής βαθμολογίας.

Στατιστικά

5/21/2010 03:26:00 π.μ.

ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΝΤΑΝΤ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ (ΧΙΛΗ) - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

20 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ, Επαναληπτικοί

ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΝΤΑΝΤ ΝΤΕ ΤΣΙΛΕ (ΧΙΛΗ) 1 - 2 ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Βάγκνερ Λόβ 45'
Μοντίγιο 73'
Αντριάνο 78'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 3 - 2
ΣΧΟΛΙΑ
Δύσκολο έργο για την Φλαμένγκο μετα την ήττα εντός εδρας, μπήκε στο μάτς με προσοχή στην άμυνα και μπροστά τους Λόβ-Αντριάνο να δημιουργουν. Η Ουνιβερσιντάντ ήταν απειλητική και είχε και δοκάρι με τον μεσοεπιθετικό Μοντίγιο. Απάντησε με εναν κεραυνό στο δοκάρι ο Λέο Μούρα, ενω ο Πίντο ειχε σταθερά επισκέψεις απο τους Μίκαελ και Λόβ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου μετα απο αναποδο ψαλίδι του Αντριάνο και κεφαλιά του Λόβ ήρθε το 0-1 για να δώσει το έναυσμα για την ανατροπή.
Στην επανάληψη τα έδωσε όλα η Φλαμένγκο με την είσοδο των Πέτκοβιτς, Πατσέκο εγινε πολύ επιθετική, σε συνδυασμό με την άνοδο των δύο ακραίων μπακ, Λέο Μούρα και Ζουάν και εχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες. Ο Μοντίγιο πήρε το μάτς πάνω του και με καταπληκτική προσπάθεια ισοφάρισε για την "Ού" αλλα η Φλαμένγκο απάντησε με γκόλ του Αντριάνο μετα απο φοβερό συνδυασμό μετον Λέο Μούρα. Πολύ ανοιχτό ματς προς το τέλος, με εκατέρωθεν ευκαιρίες και τον Βίλιαμς να παίρνει κόκκινη για βίαιο φάουλ, κάτι συνηθισμένο για αυτόν. Αποβλήθηκε μετά την λήξη και ο Βάγκνερ Λόβ για φραστική επίθεση στον διαιτητή. Πρόσωπο του αγώνα ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός Μοντίγιο που πήρε την ομάδα πάνω του και σκόραρε το κρίσιμο γκόλ. Η Ουνιβερσιντάντ προκρίνεται με τα εκτός έδρας γκόλ στα ημιτελικά οπου θα αναμετρηθεί με την Σίβας Γουαδαλαχάρα.

Στατιστικά

5/21/2010 01:37:00 π.μ.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) - ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

20 Μαΐου, 2010
ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ, ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ, Επαναληπτικοί

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 2 - 1 ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Λεάντρο Γκονσάλες 19'
Ένσο Πέρες 21'
Τζουλιάνο 88'
ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ : 0 - 1
ΣΧΟΛΙΑ
Πολύ καλύτερη η κάτοχος του τροπαίου Εστουδιάντες με τον Βερόν σε εξαιρετική κατάσταση, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και σε ένα διάστημα τριών λεπτών ανέτρεψε το σκόρ του πρώτου αγώνα. Το πρώτο γκόλ με μπαλιά ακριβείας 50 μέτρων του "Μπρούχα" Βερόν κκαι πλασέ του Λεάντρο Γκονσάλες, ο Αμπονατσιέρρι που είχε πάρα πολύ δουλειά δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο δέυτερο γκόλ ενα άπιαστο σούτ απο τα πλάγια του Ένσο Πέρες, ενώ όλοι μπερδέυτηκαν απο μια δεύτερη μπάλα που μπήκε στο γήπεδο. Ο Μποσέλι απομονωμένος, ενώ ο Σόσα στο δέυτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του. Ενα δέυτερο ημίχρονο με την Ιντερνασιονάλ να ανεβαίνει στην επίθεση, χωρίς να ειναι απειλητική με τον Ντ'Αλεσσάντρο να εχει προβλήματα, ενώ η Εστουδιάντες εχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Σόσα. Στα τελευταία λεπτά και αφού οι Βραζιλιάνοι ειχαν μόνο μια κλασσική ευκαιρία, πέτυχαν το κρίσιμο εκτός έδρας γκόλ με τον Τζουλιάνο ενώ η εστία του Οριόν ειχε γεμίσει καπνογόνα απο τους οπαδούς των γηπεδούχων. Αποδέιχθηκε μοιραίος παίχτης ο Σόσα που μπρούσε μόνος του να ειχε τελειώσει το μάτς. Πάρα πολύ ξυλο στο τέλος μεταξύ Αμποντασιέρρι και Ντεσάμπατο και όχι μονο, με ενα χάος να ακολουθεί σε όλο το γήπεδο για λιγα λεπτά μεχρι να ηρεμήσουν τα πνέυματα. Η Ιντερνασιονάλ του "βρυκόλακα" Φοσσάτι προκρίνεται στα ημιτελικά οπου θα αντιμετωπίσει τον Αύγουστο την Σάο Πάολο.